Polgárőrség Szentendre honlapja
2020. 02 22. 16:56
Bejelentkezés
Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése
Navigáció
Felhasználók
· Online vendégek: 1

· Online tagok: 0

· Regisztráltak: 36
· Legújabb tag: annamaria
Fórumtémák
Legújabb témák
Nincs elérhető fórumtéma
Legnépszerűbb témák
Nincs elérhető fórumtéma
Legújabb cikkek
Nincs elérhető cikk
Security System 1.9.0 © 2006-2008 by BS-Fusion Deutschland
Sok rendőr, polgárőrök - Mégse nyugodt az este Szentendrén - 2011.02.19.
· Mozsgai Endre - március 11 2011
2011. február 18-ról 19-re virradó éjjel a "Hazánk közbiztonságának megszilárdítása" c. rendőrségi akciósorozat keretében 13 rendőr és a Polgárőrség Szentendre 4 tagja járta a Szentendrei Rendőrkapitányság területét 22 órától hajnalig.

A járőr kezdetén Endre 1, 120 és a velük lévő rendőr ellenőrzés alá vontak egy rendszám nélküli motorkerékpárral közlekedő férfit. Kiderült, hogy nincs jogosítvány nála/eltiltás alatt áll/lejárt az eltiltása, de még nem kapta vissza a jogsit/utánképzésre utalták/letiltás közben lejárt a jogsija és nem újította meg, valamint a fenti tényállások összes kombinációja.
Emellett a helyszínen megfújt alkoholteszter 0,70-es vétség értéket mutatott. A motorkerékpárhoz (vízhűtéses Cagiva cross) 50 cm3-es papírt volt képe felmutatni. De 125-ös volt.
A kapitányságon folytatott ügy szerint a férfiembernek 2002 óta folyamatosan hasonló ügyei voltak, kábítószerfogyasztástól a baleset okozásáig.
Amúgy igazából azért álltunk meg mellette, mert még be is szólt...

Hab a tortán, hogy miután a motort a haverjaira bízta, azok közül az egyik szintén alkoholüzemű személy elindult a motorral a 11-es úton, de Leányfalun elesett, a motort és saját habtestét összetörte. Mentőben végezte. Nem bírtak magukkal...

Nem sokkal éjfél után a több rendőrjárőr jelenléte ellenére is csobánkai illetőségű állampolgárok közül mintegy 30 fő kezdeményezett verekedést a Bohémia-nak nevezett alkoholkimérő- és szórakozóhelyről indulva. Több helyi fiatalt elvertek a közelben és állítólag a HÉV állomás közelében is, melynek eredménye több véres száj lett, lányok esetében is. Még szerencse hogy nem késeltek. 20 perccel az eset előtt volt ott egyik járőrünk, 5 perccel utána a másik. (Álljunk ott állandóan teljes létszámmal és rendőrökkel?)
A szétspriccelő társaságból többet sikerült követni egy darabig, de a rendőröknek nem sikerült elfogniuk őket. Kilétük többnyire ismert, a rendőrség az intézkedés folytatásáról gondoskodik. (De ebből megint botrány lesz az Önkormányzatunknál.)

A hajnalt még egy kartonpapír rendszámos VW színesítette, melynek gyújtáskulcsa is "szigetelőszalag" típusú. Három "ismert személy" szállt ki belőle, otthagyták egy parkolóban. A járművet megfigyeljük...

---

Önkormányzat felé javasoljuk, hogy a Bohémia utcáját világítsák ki rendesen, fényesre, és az oda belátó térfigyelő kamerákat állítsák rá a hétvégi estékre erre a területre.
Parkolórém?
· Mozsgai Endre - február 15 2011
Endre 127 ma 14:25-kor (szolgálaton kívül) jelentette, hogy Szentendrén, a Fehérvíz utcában (Püspökmajor lakótelep egyik utcája) egy állítólag ideggyógyászati kezelés alatt álló hölgy beült az autójába, a lakótelepi parkolóhelyről kitolatott, majd szándékosan, nagy gázadással kétszer beletolatott egy másik autóba, majd szintén nagy gázzal elhajtott.
A károkozó autó és a sérült gépkocsi rendszámát Endre 127 továbbította a rendőrségnek, az esetet ismertette az ügyeletes tiszttel is.
Lángoló villanyóra - útközben hazafelé.
· Mozsgai Endre - február 14 2011
Endre 128 jelenti:
2011.02.12-én 13.10-kor, hazafelé tartottunk Ózon 1-es polgárőr kollégával a BKV-s értekezletről, amikor arra lettünk figyelmesek, hogy a XV. kerületben egy szirénázó tűzoltó autó próbál befordulni a Bezerédi Pál utcába.
Miután segítettünk nekik bekanyarodni, közölték, hogy lakástűzhöz mennek, segítsünk nekik.
13:12-kor megérkeztünk a Bp. XV. Ker. Bezerédi út 114 szám alatti családi házhoz (Megjegyzés: B. Donát-Értékvédő 30, a papucsos bűnözőüldöző tűzoltó szomszédsága.), ahol a tűzoltók megállapították, hogy a bejelentés valós, az ingatlan külső falán elhelyezett villanyóra lángolt. Ózon1 kollégával lezártuk a Bezerédi Pál utcát, hogy megkönnyítsük a tűzoltók szabad mozgását.
13:18-kor a helyszínre érkezett egy rohammmentő és megvizsgálta a lakókat, de senki sem sérült meg a tűz keletkezése és a későbbiek során.
A tüzet 13:20-kor a tűzoltók eloltották két halonoltóval, és kiértesítették az ELMÜ-t a helyzetről. 13:25-kor hagytuk el a helyszínt, mivel a továbbiakban a zárásra nem volt szükség.
Az esetről mást elmondani nem tudok a jelentésemet a fentiek alapján megteszem.
Szilveszteri szolgálat
· Mozsgai Endre - január 02 2011
2010. utolsó napján reggeltől este 9-ig rendőr-polgárőr közös járőr is járta a várost, illetve a Rendőrkapitányság illetékességi területét.

Este 9-től pedig 4 fős polgárőr járőr vette fel a szolgálatot. A rendőrségen kis újévi köszöntés után megtudtuk a szükséges tudnivalókat, megosztottuk az információkat, majd azok figyelembevételével folytattuk szolgálatunkat a hajnali órákig.

A város csendesebb területeinek ellenőrzései között időnként megfordultunk a Belvárosban is, ahol a Fő tér és a vásár környékén gyalogosan is járőröztünk. Ezeken a forgalmasabb helyeken sok veszélyes tüzijáték- illetve engedélyezett pirotechnikai eszlköz használatot is tapasztaltunk. Szűk utcában, ereszbe akadós veszélyesen kilőtt rakéták, emberek feje fölé lövöldöző pukkantók, mini sivítók emberek között... nem normálisak sokan. Legkevesebb 8 esetben kellett figyelmeztetnük a mulatozókat ilyen téren.

Többen közterületen állították fel a látványosságot ígérő eszközöket, ami szintén nem szabályos. Erre is felhívtuk az illetők figyelmét.

Éjfélkor magunk is a Fő tér és a Templomdomb sokadalmában néztük a városi tüzijátékot, majd a magunkkal vitt szigorúan alkoholmentes pezsgővel koccintottunk.

Hajnalig tartó járőrözésünkön a rendőrségnek is jelentettünk eseményt.

Járőrözésünk ideje alatt a rendőrségtől kapott tájékoztatás szerint nem történt bejelentés bűncselekményről.
Sérült hölgyön segített polgárőrünk
· Mozsgai Endre - december 01 2010
Endre 128 jelenti:

Jelentem, hogy a mai napon 10:52-kor munkavégzésem közben arra lettem figyelmes, hogy a Kistarcsai HÉV megállóban egy kb. 40 év körüli hölgy megbotlott és a vágányok közé esett.

Odasiettem és megállapítottam, hogy a jobb bokája sérült meg az eséskor, mivel sem mozgatni sem ráállni nem tudott. Ezért a vállamra véve a hölgyet, biztonságos helyre vittem.
Mikor beértem vele a megállóhoz közel lévő étterem előterébe, leültettem és felpolcoltam a lábát, majd segítséggel levettem a cipőjét.
10:57-kor a bokatörése és zúzódásai miatt mentőt kértem a HÉV megállóhoz.
A Kistarcsai Kórház rohamkocsija 11:05-kor érkezett ki, majd miután a mentőorvos megvizsgálta a hölgyet, 11:07-kor a baleseti sebészetre szállították.
Az esetet jelentettem a Budapest Központnak és a HÉV diszpécserének is.
Járőr 2010.11.26-27.
· Mozsgai Endre - november 27 2010
Éjszakai járőrünket 4 fővel 20:00-kor kezdtük meg mindkét napon.

26-án:
A hideg idő ellenére volt néhány szórakozni vágyó fiatal a Dunakorzón és a Belvárosban. A korábbi hetek rendszeres rendőri ellenőrzéseinek és a polgárőr jelenlétnek köszönhetően az úgynevezett "balhés csoportok" nem voltak jelen.

Nem nyitott ki a Paprikabíró utcánál, a parkolóban a diszkó sem.

Italozó fiatalokat küldtönk el a Templomdombról és a Dunakorzóról. Tilosba hajtó járművet fordítottunk vissza, valamint bosszantó módon parkoló autósokat figyelmeztettünk. Üvegtörést, rongálást, szemetelést nem észleltünk.

Járőr közben figyelmet fordítottunk visszatérő ellenőrzéssel a Fő téren felállított karácsonyfára, a téli kirakodóvásárra. Itt az őrrel és az éppen a térfigyelő központba tartó közterület-felügyelővel is találkoztunk. Felvettük a kapcsolatot a Belvárosban kiemelt szolgálatot végző két rendőrjárőr-párossal is.

Különösebb eseményről nincs tudomásunk.

27-én:
Szintén nem történt semmi érdemleges.

A rendőrséggel folytatott beszélgetés alapján kiejelenthető, hogy nem történt intézkedést igénylő esemény több hete a Dunakorzón és a szórakozóhelyeken.
Gépjárműfelderítő akció - 2010.11.20.
· Mozsgai Endre - november 22 2010
Az Országos Polgárőr Szövetség Gépjármű Felderítő Szervezetének (OPSZ GFSZ) tagjaként egyesületünk is résztvett a november 20-án tartott budapesti és környéékbeli gépjármű-felderítési akcióban.

Egyesületünk berendezése 8 lejárt műszaki vizsgás és 5 forgalomból kivont autót jelzett, mely információkat átadtuk a rendőrségnek.

Szentendre területén 3 külföldi rendszámú autó került a rendőrség elé. Közülük 2 után már megfizették az adókat, de forgalomba nem lettek helyezve, így nem lehetett volna autózni velük. A 3. járművet több éve hozták az országba, de eredeti rendszámával mindennemű hivatali eljárás nélkül, jogtalanul, műszaki vizsga és biztosítás nélkül közlekedtek vele.
Sikeres vizsgák
· Mozsgai Endre - november 06 2010
A mai napon az országosan kötelező polgárőr alapismereti vizsgát 9 újabb tagunk tette le, közülük 4 fő kiválóan megfelelt eredménnyel.

Így vizsgázott tagjaink száma már 21 fő.
Mindenszenteket se tiszteli mindenki.
· Mozsgai Endre - november 01 2010
2010. november 1-i szolgálatunk elsősorban a temetőkben és körülöttük telt.

A Sztaravodai úti köztemetőben járőrünk észlelte, hogy egy erősen kopasz, bakancsos fiatalember egy sírról virágokat vesz el, és azokkal meg hasonszőrű társával egy másik része felé indul a temetőnek.

Később járőrünk észlelte, hogy egy hajléktalan külsejű férfi nagyméretű üres reklámszatyrát a sírokról szedett virággal, koszorúval, egyebekkel igyekszik megtölteni.

Mindkét elkövető jogi felvilágosításban és feddésben részesült, cselekményük megszűnt, a temetőből távozásra kényszerültek.
Mindenszentek körüli szolgálat
· Mozsgai Endre - október 31 2010
Október 30-án, 31-én, november 1-én kiemelt szolgálatot teljesítünk a nappali és az esti, éjjeli órákban egyaránt.

Nappal elsősorban a temetők körüli megnövekedett forgalomra figyelünk, a parkoló autók és a sírok épségére.

Éjszaka pedig a közelmúltban megnövekedett betörések száma ad munkát nekünk.
Járőrözünk - 2010.10.25-29.
· Mozsgai Endre - október 31 2010
A heti járőrözések alkalmával különösebb események nem történtek.

Kisebb súlyu cselekmények miatt azonban sok figyelmeztetést, hozzászólást kellett alkalmaznunk: Kösse meg a kutyát pórázra! Szabálytalan a parkolás... Csőtörést jelentettünk be.
Üzenőfal
Üzenet küldéséhez be kell jelentkezned.

Elnok
2013. 01 18. 15:46
Nagy a csend errefelé!

Mozsgai Endre
2010. 09 25. 20:18
Nem csak vizsgáztunk, dolgozunk is! Ajánlom minden látogatónk figyelmébe a Hírek oldalunkat!

peppino
2010. 02 26. 21:48
Gratulálok a ma vizsgázott polgárőrtársaimnak
! MEGCSINÁLTUK :-)))

A Szebu
2010. 02 12. 17:40
A rendőr a MÁV pénztárnál:kérnék 1 retúrt jegyet. Hova kéri? kérdi a pénztáros. Mégis mit gondol? Hát ide vissza!!!! Wink

A Szebu
2010. 02 06. 16:34
Köszönöm Endre!

Mozsgai Endre
2010. 02 05. 21:24
mbalintv és peppino magyar polgárőrök, máshonnan... ismerősök

Mozsgai Endre
2010. 02 05. 21:22
A két kínait kilőttem, a Shadow pedig a Titkár Úr! Smile

A Szebu
2010. 02 05. 20:45
Bocsánat a kíváncsiságomért.

A Szebu
2010. 02 05. 20:44
Ti kik vagytok? peppino? Shadow? susanhoo? terrychar? mbalintv? Cool

A Szebu
2010. 02 04. 22:23
Endre120 nem az Itykónak a hívója? Azt hittem.... Bocsi Viki! Frown